Bugaboo Donkey klapvogn repareret – eller i hvert fald forbedret

“Kan du reparere en klapvogn, Michael?”.
Med to børn og et par klap- og barnevogne på bagsmækken, så skulle jeg mene at den slags er der styr på. Men nutidens klapvogne er godt nok blevet avancerede, skulle jeg hilse at sige! Dem jeg er vandt til, er omvandrende klemmelusere og fingerhapsere. Men ikke sådan en Donkey her. Der er let tilgængelige knapper lige til at trykke på, og så klapper det hele pænt og kontrolleret sammen – uanset hvor pølsefingrene er. Smart!

Nå men var der ikke noget galt med Donkey’en? Jo da. Netop den smarte foldemekanisme giver et svagt punkt. Når noget bliver smart, så er det som oftest også mere kompliceret, og mere kompliceret betyder større risiko for, at noget ikke vil som planlagt.

Her er klapvognen (som vist nok kaldes en søskendevogn). Selve barnedelen afmonteret, for klappemekanismen sidder i håndtagene og i den runde aksel, der sidder lige foran baghjulene. Problemet var, at den venstre knap var meget svær at trykke ind. Og sådan noget er bare irriterende at bakse med, når ungerne holder ulvetime, og regnen siler ned. Det skal bare virke!

Bugaboo Donkey klapvogn repareret

Til at starte med var jeg lidt skræmt af alt det pæne plastik – uden skruehuller af nogen slags. Det er den slags, der kan tage modet fra selv den mest hærdede reparatør – har jeg hørt… Men hov – mon ikke der gemmer sig noget bag det runde låg der?

Boogaloo Donkey klap sammen funktion

Sørme så! Lidt dobbeltklæbende tape var alt, hvad der holdt den på plads – og så er der adgang til en dejlig bolt. Det kalder man sådan en skrue der ikke er spids, men som kan skrues i et gevind eller parres med en møtrik.

Boogaloo Donkey klap sammen funktion

Skrue, skrue, skrue og så var vi et niveau længere inde – til et cover der skjuler selve mekanismen.

Boogaloo Donkey klap sammen funktion

Her spoler vi lige hele vejen ind til kernen med en fotocollage…

Og på de to sidste billeder kan vi så se problemet – en masse støv og sand har samlet sig, og får de runde plastdele til at have meget svært ved at dreje og glide. Min teori er, at vognen er blevet brugt til at have ungerne med på joggingtur. Baghjulene sidder nemlig lige op ad dette led, og dem af jer der har prøvet at cykle i regnvejr UDEN bagskærm på, vil vide at et hjul, der snurrer hurtigt på et vådt underlag, kan slynge meget vand op i luften.

Jeg fandt renseklude, sæbevand og vatpinde frem, og med lidt snørkleri og knofedt, så blev den ren og sandfri igen. Her er den yderste del renset og jeg skal til at fjerne grumset inde ved den hvide plastikdel.

Boogaloo Donkey klap sammen funktion

Alle de aftagelige dele fik også en grundig rens, så de kunne gøre hvad de skulle, uden knasen og skraben. Til sidst fik det hele en grundig gang silikonefedt, og blev samlet igen.

Boogaloo Donkey klap sammen funktion dele

Og med det, så kunne kunden køre ud i verden med ungerne sikkert og nemt placeret i en dejlig klapvogn med velsmurte håndtag. Ikke dårligt.
Hvis du selv har en klapvogn, maskine eller dims, der ikke gør som den skal, så frygt ej at pille plastlågene af og se hvad der gemmer sig bagved. Du kan også kontakte mig, hvis du hellere vil have en sikker hånd på sagen.

Skriv et svar